
Składniki:
- 4 śledzie
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- 5 łyżek oleju
- sól
- pieprz

Składniki: 1/2 kg. filetów śledziowych łyżeczka cynamonu cebula 4 łyżki miodu 4 łyżki rodzynek oliwa Przygotowanie: Rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Śledzie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w półplasterki. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy miód, cynamon, rodzynki i mieszamy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ryby układamy w misce, a na nie wykładamy zawartość patelni.…
Składniki: 1 kg solonych filetów śledziowych 2 spore cebule 4 ogórki kiszone jedno jabłko szklanka żurawiny 6 łyżek majonezu sól cukier do smaku mleko Sposób przygotowania: Filety śledziowe wymoczyć w mleku. Na filetach położyć cieniutki plasterek ogórka i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać jabłko z…
Składniki: 1/2 kg śledzi marynowanych 1/2 kg cebuli kilka suszonych grzybków koncentrat pomidorowy (mały słoiczek) pieprz majeranek vegeta Sposób przyrządzania: Śledzie pokroić w paski. Grzybki ugotować do miękkości, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę usmażyć na złoto, dodać pokrojone grzybki, koncentrat i przyprawy. Zalać szklaną wody, dusić kilka minut. Wystudzoną zalewę wymieszać ze śledziami, schłodzić w…