Składniki: 50 dag filetów ryby 6 dag tłuszczu 6 dag łagodnego żółtego sera 2 łyżki tartej bułki jajko łyżka natki pieprz sól Sposób wykonania: Lekko rozmrożone filety pozbawić skóry i zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać drobno pokrajaną cebulę oraz jajko, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Z powstałej masy formować kotlety, które…
Tag: filety rybne
Ryby
Rybne twarzyczki
by Goplana • • 0 Comments
Składniki: filet z dowolnej ryby 2 kromki chleba tostowego ( najlepiej czerstwawy ) 1-2 jaja żółty ser ketchup papryka czerwona świeża 1-2 łyżki mąki sol pieprz Sposób wykonania: Filety, paprykę i chleb kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce, wszystko łączymy z jajkami i doprawiamy do smaku. Odstawiamy aż chleb wchłonie większość jajka. Masa ma…
Ryby
Ryba z kawałkami ananasa
by Malwina • • 0 Comments
Składniki: 50 dag filetów z ryby ½ czerwonej papryki 1 cebulka 1/3 szkl. soku ananasowego 4 łyżki sosu sojowego 1/3 szkl. octu winnego 3 łyżki sosu pomidorowego 3 łyżeczki maki 2 łyżki wody ¼ szkl. kawałków ananasa 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sok ananasowy wymieszać z octem, sosem sojowym oraz pomidorowym po czym…
Zupa rybna
Zupa rybna z papryką
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżych ryb 2 cebule 4 strąki zielonej papryki czerwona sproszkowana papryka sól Sposób wykonania: Ryby oczyścić, usuwając, płetwy, ogony oraz głowy, odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Następnie odpadki z ryby razem z cebulą zalać wodą, dodać sproszkowaną paprykę i trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie…

