Składniki: 800 g karasi 4 łyżki oleju 2 łyżki maki 2 szkl. żurawin 3/4szkl. miodu sól Sposób wykonania: Żurawiny rozgnieść widelcem po czym powstały sok wymieszać z miodem i doprowadzić do wrzenia. W między czasie karasie oczyścić i oprószyć solą oraz obtoczyć w mące. Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju. Przed podaniem polać sokiem z…
Tag: filety rybne
Śledzie
Śledzie smażone z miodem i żurawinami
by Jerzy Kaliszewski • • 0 Comments
Ryby
Piskorze smażone z miodem i żurawinami
by Jerzy Kaliszewski • • 0 Comments
Składniki: 800 g piskorzy 4 łyżki oleju 2 łyżki maki 2 szkl. żurawin 3/4szkl. miodu sól Sposób wykonania: Żurawiny rozgnieść widelcem po czym wymieszać je z miodem i doprowadzić do wrzenia. W między czasie piskorze oczyścić i wypatroszyć po czym oprószyć solą i obtoczyć w mace. Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju. Przed podaniem polać…
Sandacz
Sandacz duszony z chrzanem
by Waldemar Gierczak • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg ryby 6 łyżek masła 2 korzenie chrzanu 1 szkl. śmietany łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sandacza oskrobać, wypatroszyć po czym pokroić go na kawałki i przełożyć je do garnka, przesypując każdą warstwę chrzanem i polewając roztopionym masłem. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin. Na 30 minut przed końcem…
Karp
Filet z karpia z pieczonymi ziemniakami
by Jolanta Fortuna • • 0 Comments

Składniki: 1 kg podzielonego na porcje filetu z karpia lub łososia 1 kg małych, młodych ziemniaków 4 obrane ząbki czosnku mąka olej, masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie przyprawione filety rybne obtoczyć w mące, obrumienić na gorącym oleju. Ugotowane ziemniaki wymieszać z łyżką masła, dodać…
-300x187.jpg)
.jpg)