Składniki: 4 filety z dorady 6 marchewek 4 pory 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki ketchupu 4 łyżki sosu słodko- kwaśnego 2 łyżki sosu rybnego 2 gałązki kolendry Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie obraną marchewkę pokroić w paseczki a pory w krążki. Usmażoną rybę wyjąc a na…
Tag: filety rybne
Dorsz
Dorsz z sosem curry
by Aneta Kaczmarek • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetów z dorsza 25 g masła 1 ½ łyżeczki curry w proszku 2 łyżki mąki 30 ml wywaru z ryby 1 żółtko 150 ml śmietany 100 g ugotowanego ryżu sól pieprz Sposób wykonania: Filety zalać wywarem i gotować około 8 minut na małym ogniu. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę…
Pstrąg
Pstrąg z warzywami
by Ola Jankowska • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 marchewka 1 cytryna 2 listki laurowe 125 ml wytrawnego białego wina 4 pstrągi 1 łyżka soli ¼ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę, marchewkę oraz cytrynę pokroić po czym wrzucić do 2 litrów osolonej wody. Wrzucić jeszcze listek laurowy oraz wlać wino. Gotować około 30 minut. W między czasie dokładnie oczyścić…
Zupa rybna
Kremowa zupa rybna
by Zofia Kowalczyk • • 0 Comments
Składniki: 400 g filetów z białej ryby 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 3 łyżki masła 400 g pomidorów z puszki ½ pęczka natki pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz 500 ml wywaru rybnego 100 ml śmietany koperek Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać po cym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemniaki…

