Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Szaszłyki rybne

Składniki: 3 gałązki estragonu ½ pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 3 szalotki sól pieprz 20 sprawionych przegrzebków 400 g białego fileta z ryby 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku drewniane szpadki Sposób wykonania: Do oliwy dodać posiekane zioła oraz czosnek i cebulę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą posmarować przegrzebki. Natomiast…

Przekąska z matiasa

Składniki: 4 lekko filety z matiasa ¼ strąka żółtek papryka 1 szalotka 1 łyżka jogurtu 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz cukier ½ pojemniczka rzeżuchy 2 łyżki masła 4 kromki białego chleba Sposób wykonania: Namoczone śledzie pokroić w paseczki. Szalotkę pokroić w krążki a paprykę w kostkę. Dodać do nich…

Śledzie z rusztu

Składniki: 4 surowe śledzie ½ szkl. majonezu 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 4 listki laurowe 1 łyżka suszonego tymianku 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 4 plasterki cytryny skórka starta z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Namoczone śledzie natrzeć w środku tymianem a do środka włożyć listek laurowy. Następnie czosnek rozetrzeć z olejem i posmarować nim…

Pieczona sola z miętą

Składniki: 70 g masła sola 1 cebula 1 ząbek czosnku 8 łyżek okruchów pieczywa garść posiekanej natki pietruszki garść posiekanych liści mięty 1 łyżka oliwy 4 sole sól pieprz sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Posiekaną cebulę oraz czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać okruchy chleba, natkę pietruszki oraz miętę. Całość dokładnie wymieszać…