Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z matiasa

Składniki:

  • 4 lekko filety z matiasa
  • ¼ strąka żółtek papryka
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka jogurtu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ½ pojemniczka rzeżuchy
  • 2 łyżki masła
  • 4 kromki białego chleba

Sposób wykonania:

  1. Namoczone śledzie pokroić w paseczki.
    Szalotkę pokroić w krążki a paprykę w kostkę.
    Dodać do nich śmietanę, jogurt oraz sos chili.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie na rozgrzanym maśle usmażyć chleb tostowy z obu stron.
    Gdy ładnie się zarumienią posmarować je sosem, potem ułożyć kawałki śledzia i całość posypać posiekaną rzeżuchą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *