Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowa zupa rybna

Składniki:

  • 400 g filetów z białej ryby
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 3 łyżki masła
  • 400 g pomidorów z puszki
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 500 ml wywaru rybnego
  • 100 ml śmietany
  • koperek

    Sposób wykonania:
    Cebulę i czosnek posiekać po cym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemniaki pokrojone w plasterki.
    Chwilę smażyć i wlać 100 ml wody i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać pomidory, natkę pietruszki, rybę oraz przyprawy.
    Całość wymieszać i gotować około 8 minut.
    Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem wyjąć liść laurowy i udekorować koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *