Składniki: 500 g filecików rybnych 3 marchewki 1 pietruszka ½ selera ½ czerwonej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek kawałek skórki z pomarańczy 1 liść laurowy sól pieprz posiekany koperek Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać, seler, marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki a paprykę w paski. Całość przesmażyć na…
Tag: filety rybne
Ryby
Filety rybne w sosie
by Monika Szal • • 0 Comments
Ryby
Ryba duszona w jabłkach
by Kaja Janosz • • 0 Comments
Składniki: 800 g dowolnej ryby 500 g jabłek 2 łyżki oleju sojowego 200 g śmietany jogurtowej 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz cukier natka pietruszki Sposób wykonania: Rybę pokroić na mniejsze kawałki , które skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. W miedzy czasie obrane jabłka pokroić na kawałki, które ułożyć w…
Ryby
Kotlety rybne z boczkiem
by Urszula Wronowska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów rybnych 15 dag surowego boczku cebula kajzerka ¼ szkl. mleka sól pieprz bulka tarta olej Sposób wykonania: Filety rybne oraz boczek zemleć w maszynce po czym dodać posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę oraz namoczoną w mleku kajzerkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy…
Makrela
Makrela na ryżu
by Jadwiga Podraza • • 0 Comments
Składniki: 250 g wędzonej makreli woreczek ryżu strąk czerwonej papryki ogórek kiszony cebula 2 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie z makreli usunąć skórę i ości o dodać do niej posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.…

