Składniki: 1 kg ryby morskiej 1 puszka ananasa 1 banan kawałek czerwonej papryki 1 jajko 2 łyżki masła sos sojowy chili sól, pieprz do smaku 4 łyżki mąki bułka tarta olej Sposób przyrządzenia: Ananasa osączyć na sicie, syrop wymieszać z przyprawami, marynatą zalać pokrojone kawałki ryby, odstawić na godzinę. Kawałki ryby osączyć, panierować w mące,…
Tag: filet
Listy
Łosoś z zielonymi łuskami z ogórka Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 kg sprawionego łososia 4 łyżki octu winnego mały słoik majonezu 3 łyżki posiekanego koperku 1 zielony ogórek wężowy 3 listki laurowe sól, pieprz do smaku ziarenka czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Łososia ugotować z 2 łyżkami soli, pieprzem do smaku, listkami laurowymi, talarkami cebuli i octem. Po zagotowaniu wyjąć rybę, osączyć, usunąć ości i…
Listy
Rolmopsy z grzybową wkładką Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Aromatyczne pstrągi z pieca Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 całych pstrągów/ wypatroszonych/ Bejca: 1 pęczek natki pietruszki 3 papryczki chili 6-7 ząbków czosnku pęczek kolendry 10 łyżek oliwy sok z cytryny sól, pieprz do smaku 6 grubych plastrów cytryny 3 obrane pomidory pokrojone w grubszą kostkę 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki bejcy dokładnie zmiksować blenderem. Pstrągi natrzeć z wierzchu i…
Listy
Śledzie w majonezie z jabłkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów śledziowych ¾ szklanki kwaśnej śmietany ¾ szklanki majonezu 6 ziaren ziela angielskiego 3 czerwone cebule 3 kwaśne jabłka 3 korniszony pęczek zielonego koperku cytryna sól, pieprz cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć. Przygotować sos: posiekać koper, korniszony pokroić w drobną kosteczkę, majonez wymieszać ze śmietaną, dodać koper, rozgniecione ziarna ziela angielskiego…