Składniki: 2 selery 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku 20 dag mielonego mięsa drobiowego 1 szkl bulionu warzywnego 5 dag sera pleśniowego sól pieprz Sposób wykonania: Obrane selery przekroić na połówki po czym wydrążyć z nich miąższ i skropić sokiem z cytryny. Następnie wydrążony miąższ dodać do mięsa mielonego i…
Tag: faszerowane
Listy
Mostek cielęcy faszerowany
by Aleksandra Domańska • • 0 Comments
Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Jajko wbić do miseczki, dodać 2 łyżki masła, bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Następnie mięso natrzeć majerankiem i oprószyć solą po czym oddzielić…
Listy
Zrazy wołowe faszerowane
by Wanda Borowska • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg zrazówki 20 dag wędzonego boczku 3 jajka 2 łyżki bułki tartej ½ łyżki zmielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki majeranku 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone mięso pokroić na zrazy które rozbić tłuczkiem. Pozostałe okrawki zmielić razem z boczkiem, wówczas dodać bułkę tartą, ziele angielskie, majeranek…
Listy
Faszerowane cytryny serkiem mascarpone
by Ela Szulc • • 0 Comments
Składniki: 4 cytryny 4 listki melisy 4 łyżki serka mascarpone 1 biała czekolada 1 kieliszek miodu pitnego kilka malin Sposób wykonania: Z cytryn odciąć czubki, po czym wydrążyć z nich miąższ. Następnie w rondelku podgrzać miód po czym dodać do niego czekoladę połamaną na kawałki. Całość podgrzewać mieszając aż powstanie jednolita masa i czekolada się…