Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane selery z mięsem drobiowym

Składniki:

  • 2 selery
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 5 dag sera pleśniowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:            
Obrane selery przekroić na połówki po czym wydrążyć z nich miąższ i skropić sokiem z cytryny.
Następnie wydrążony miąższ dodać do mięsa mielonego i dokładnie wymieszać.
Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz drobno pokrojony ser pleśniowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku odrobiną soli oraz pieprzem.
Powstałym farszem napełnić połówek selera.
Przełożyć do rondla i podlać bulionem.
Trzymać na małym ogniu do momentu aż seler stanie się miękki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *