Składniki: łodygi selera naciowego twaróg śmietankowy oliwki nadziewane sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć, usunąć twarde włókna. Twaróg przyprawić solą, pieprzem i chili. Oliwki pokroić w poprzek na plasterki. Wklęsłą stronę łodygi posmarować serem, a na nim ułożyć dociskając plasterki oliwek. Łodygi pociąć na 3 cm odcinki i układać na półmisku.
Tag: faszerowane
Listy
Pomidory faszerowane ryżem i serem pieczone na grillu
by Patrycja Ptak • • 0 Comments
Listy
Faszerowane słodkie ziemniaki
by Julia Kozłowska • • 0 Comments
Składniki: 6 dużych słodkich ziemniaków ¼ szklanki soku z pomarańczy 6 łyżek masła ¼ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka brązowego cukru po szczypcie mielonego mielonego imbiru i cynamonu 1 łyżeczka tartej bułki ¼ szklanki posiekanych orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem. Piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym…
Listy
Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…
Listy
Faszerowane pomarańcze z szałwią
by Monika Zapart • • 0 Comments
Składniki: 2 pomarańcze 8 listków szałwii 4 łyżki słodkiej śmietany Sposób wykonania: Pomarańcze sparzyć wrzątkiem. Następnie przekroić je na pół i wydrążyć części miąższu, który pokroić. Wymieszać go z posiekanymi listkami szałwii oraz śmietaną. Dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczek z pomarańczy.