Składniki: 6 dużych bułek 15-20 dkg wędzonego boczku 15-20 dkg szynki drobiowej 15-20 dkg mortadeli 4 duże cebule 30 dkg pieczarek 25 dkg żółtego sera Gouda olej do smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z bułek wydrążyć środki .Na patelni rozgrzać olej ,obrać cebulę pokroić w cienkie paseczki ,pieczarki pokroić w kosteczkę , podsmażyć…
Tag: faszerowane
Sałatki
Sałatka z pomidora i zielonego ogórka
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 dojrzałych pomidorów 3 długie zielone ogórki 2 ząbki czosnku 1 cebula ½ szklanki śmietany pęczek zielonego koperku cukier ocet sól ,pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pomidory myjemy , osączamy na papierowym ręczniku. Ścinamy jedną trzecią od góry, wydrążamy miąższ, zostawiając około 2 cm ścianki. Ogórki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę…
Pieczarki
Pieczarki nadziewane mięsem i kaszą
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Kapusta
Kiszona kapusta
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 kg kapusty 5 marchewek 10dkg soli 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 8 listków laurowych 4 jabłka 2 łyżki kminku Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, jabłka umyć pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne .Do miski nakładać kapustę, marchewkę ziele angielskie, pieprz, kminek, liść laurowy sól…