Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolowa

Zupa cebulowa z pachnącymi czosnkiem klopsikami wołowymi

Składniki: 1 puszka piure pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki 1 szklanka ugotowanego ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1,5 litra wody Klopsiki: 25 dkg mielonej wołowiny 25 dkg pokrojonej w małą kostkę kiełbasy 1 jajko sól, pieprz do smaku 6 zgniecionych…

Sałatka z czerwonej fasolki

Składniki: 1 puszka ananasa 30 dkg żółtego ostrego sera puszka czerwonej fasolki 1 średni por, biała część Sos ½ szklanki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu ostra mielona papryka sól Sposób przyrządzenia: Fasolę i ananasa odsączyć .Por rozciąć wzdłuż, wypłukać, pociąć w cieniutkie paseczki. Ananasy pokroić na drobne kawałki, ser pokroić w drobną kosteczkę i posypać…

Sałatka z fasoli z ziołami

Składniki: 300 g suchej fasoli 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia gotować ją około 15 minut po czym wymienić wodę na świeżą i gotować dalej około 90 minut. W między czasie posiekany czosnek utrzeć…

Pikantna zupa fasolowa

Składniki:

    • 2 szklanki kukurydzy konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 4 strąki zielonych papryczek chili, pokrojonych
    • 2 szklanki pokrojonej w kostkę cukinii
    • 6 szklanek bulionu mięsnego
    • 1/3 szklanki śmietany
    • ½ szklanki tartego parmezanu
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka masła
    • natka pietruszki lub kolendry
    • sól, pieprz

     

Wojskowa zupa fasolowa

Składniki: 50 dkg białej małej fasoli moczonej 12 godzin 3 pokrojone w kostkę cebule 25 dkg chudego boczku lub szynki 2 ząbki czosnku 4 pokrojone łodygi selera naciowego 1 szklanka ziemniaczanego piure 1 szklanka pokrojonej w kostkę pietruszki Sposób przyrządzenia: Zamoczoną fasolę, boczek pokrojony w grubą kostkę, ewentualnie kostkę wieprzową zalać wodą w odpowiednio dużym…