Składniki: 60-70 dag fasolki szparagowej cukier sól sos pietruszkowy Sposób wykonania: Fasolkę umyć po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie zalać osoloną z dodatkiem cukru i ugotować do miękkości. Fasolkę odcedzić i zalać sosem pietruszkowym. Podawać z ziemniakami
Tag: fasolka
Baranina
Baranina z fasolką szparagową
by Magda • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina z boczkiem i fasolką
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mielonej chudej wołowiny 800 g sosu pomidorowego 500 g ugotowanej fasoli 45 dag boczku 2 cebule ½ szkl brązowego cukru ¾ szkl. ketchupu sól pieprz Sposób wykonania:Boczek pokroić w kotkę po czym go przesmażyć, wówczas zdjąć i odsączyć z tłuszczu.Następnie w tym samym naczyniu zarumienić posiekaną cebulę oraz mięso mielone, dodać boczek,…
Fasola
Fasolka w złocistej bułce tartej
by Marcin • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku ½ szkl. bułki tartej 4 szkl. pokrojonej fasolki szparagowej sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzane mało wrzucić posiekany czosnek oraz bulkę tartą. Trzymać na małym ogniu często mieszając do momentu, aż bułka dobrze się usmaży. W między czasie ugotować fasolkę w osolonej wodzie. Miękką fasolkę odcedzić i dodać…