Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z boczkiem i fasolką

Składniki:

  • 1 kg mielonej chudej wołowiny
  • 800 g sosu pomidorowego
  • 500 g ugotowanej fasoli
  • 45 dag boczku 
  • 2 cebule
  • ½ szkl brązowego cukru
  • ¾ szkl. ketchupu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Boczek pokroić w kotkę po czym go przesmażyć, wówczas zdjąć i odsączyć z tłuszczu.
    Następnie w tym samym naczyniu  zarumienić posiekaną cebulę oraz mięso mielone, dodać boczek, fasolkę, sos pomidorowy, cukier, oraz ketchup.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, pozostawić na ogniu ok. 7min.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *