Składniki:
- 150 g suszonej fasoli
- 100 g wędzonego boczku
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 1/4 l bulionu instant
- sól, pieprz
Składniki: ½ kg białej lub innej kiełbasy 1 szklanka fasoli konserwowej ½ szklanki pokrojonej cebuli ½ szklanki oczyszczonej, pokrojonej papryki 3 pokrojone w kostkę pomidory 1/3 szklanki pikantnego keczupu 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Białe kiełbaski nakłuć widelcem, zalać w rondlu wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 minut na bardzo małym ogniu.…
Skadniki: 1 główka roszponki 400g marchwi 150g ugotowanej fasoli 2 goździki Sos: 3-4 łyżki oleju sok z 1 cytryny zółtko jaja ugotowanego na twardo 1-2 łzki koniaku sól, pieprz łyżka musztardy Sposób przyrzádzenia: Sałatęporwać na małe kawałki i wrzucić do miski. Marchewkę pokroić w słomki lub zetrzeć na grubej tarce.następnie poddusić ją w niewielkiej ilości…
Składniki: 1 szklanka białej drobnej fasolki 50 dag buraków 50 dag ziemniaków 50 dag kiszonych ogórków 1 jogurt naturalny majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę namoczyć, ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Buraki i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W salaterce ułożyć warstwowo potupując solą…
Składniki: 60 dag fasolki szparagowej 25 dag świeżych kurek 1 średnia cebula 2.5 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka mączki kartoflanej 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać…