Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warstwowa Agaty

Składniki:

  • 1 szklanka białej drobnej fasolki
  • 50 dag buraków
  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag kiszonych ogórków
  • 1 jogurt naturalny
  • majonez
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Fasolkę namoczyć, ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Buraki i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W salaterce ułożyć warstwowo potupując solą i pieprzem: ziemniaki, ogórki, fasolę i buraki. Majonez wymieszać z jogurtem i polać sałatkę. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *