Składniki:
- 60 dag fasolki szparagowej
- 25 dag świeżych kurek
- 1 średnia cebula
- 2.5 łyżki masła
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka mączki kartoflanej
- 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kurki umyć i osuszyć. Większe przekroić na pół. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby. Dusić na wolnym ogniu 10 min. Połączyć z fasolką szparagową. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Zagęścić kartoflanką wymieszaną z niewielką ilością wody.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus