Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baklawa

Składniki:

    • płat ciasta Filo
    • orzechy włoskie, i migdałowe (opalone)
    • miód wielo kwiatowy
    • masło (roztopione).


    Sposób przyrządzenia:
    Mielimy lub siekamy orzechy, ale nie za drobno, dodajemy miód tylko do tej pory jak orzechy zrobią się lekko słodkie, jak przesadzimy to podczas pieczenia nadzienie nam stwardnieje i będzie nie do zjedzenia. Tak powstałą masę zawijamy w posmarowany masłem płat ciasta Filo, kształt jest nie istotny, ja zawijam je w rulonik, ale można też zrobić np trójkąty. Przed pieczeniem musimy (koniecznie) nasmarować masłem ciastka. Opiekamy w rozgrzanym do 180 °C piecu, około 30 min. Gotowe ciastka można polać np lukrem lub innym roztworem cukrowym, ja używam Miodu z dodatkiem Trufli, jest to bardzo drogie, ale dodaje niezapomniany smak. Musimy uważać z ciastem, Filo ponieważ ciasto szybko wysycha, i staje się łamliwe, dlatego bierzemy tylko tyle ile nam jest potrzebne, albo przykrywamy wilgotną szmatką. Ciasto Filo Możemy kupić w dużych sklepach za cenę około 20 zł. Ciasto Filo można zamrażać, i rozmrażać wielokrotnie.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Życie_we_śnie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *