Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Strudel jabłkowy z nutą cynamonu.

Składniki:

    Ciasto:

    • 0,5 kg mąki.
    • 0,2 l. wody
    • 1 łyżeczka oleju
    • 2 szczypty soli
    • 1 jajko

    Masa jabłkowa:

    • 2 kg jabłek
    • 4 szczypty cynamonu
    • 0,75 kg cukru zwykłego


    Sposób przyrządzenia:
    Ciasto:
    Mieszamy wszystkie składniki z połową mąki, gdy się nam połączą to dodajemy resztę maki. (Uwaga ilość mąki może się trochę różnić, zależne jest to od zawartości glutenu w mące, oraz typu mąki, który używamy, ja polecam typ 500 lub 550). Gotowe ciasto odstawiamy na około godziny, tylko nie do lodówki.
    Masa jabłkowa:
    Jabłka obieramy, i kroimy na drobne płaty, następnie dodajemy Cukier, zagotowujemy by zmiękły, nie możemy jednak gotować ich długo, ponieważ skomponują, i staną się zbyt rzadkie. Odstawiamy do wystygnięcia i dodajemy cynamon, nie możemy jednak dodać cynamonu do gorących jabłek, bo cynamon ściemnieje i po wypieku ciasta będą ciemne plamy, co psuje wygląd ciasta.
    Przygotowanie:
    Rozwałkowujemy ciasto, możliwie jak najcieniej, nakładamy masę z jabłek i zawijamy, w np. roladę, ale inne formy też można wykorzystać. Gotowego strudla skrapiamy wodą i opiekamy w 180°C około 20 min.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Życie_we_śnie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *