Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Kulki ryżowe nadziewane mięsem

Składniki: 2 pomidory ½ cebuli oliwa 12 dag posiekanej wieprzowiny 25 dag mrożonego groszku sól pieprz 25 dag ryżu 3 łyżki masła 5 dag startego żółtego sera 2 jajka bułka tarta olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso oraz groszek. Dokładnie wymieszać i smażyć przez chwile po czym dodać…

Nadziewane jajka w skorupkach

Składniki: 8 jajek pęczek szczypiorku koperek sól pieprz majonez olej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym nie obierając przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka oraz cienką warstwę białek. Posiekać razem ze szczypiorkiem i koperkiem. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić o smaku solą oraz pieprzem i napełnić skorupki jajek Skropić…

Babeczki z mięsnym farszem

Składniki: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. kwaśnej śmietany ½ kostki margaryny 1 dag drożdży ½ łyżeczki soli bułka tarta Farsz: 40 dag ugotowanego mięsa z kury 1 bułka 1 cebula 1 żółtko 1 marynowana papryka 5 ogórków kiszonych 15 dag pieczarek 20 dag z żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką,…

Kieszonki nadziewane serem

Składniki: 1 kg schabu przyprawa do mięs 2 jajka bułka tarta Farsz: 30 dag żółtego sera 5 ząbków czosnku ½ pęczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Schab pokroić w na plastry, które przeciąć tak aby powstała kieszonka po czym natrzeć całość przyprawą do mięsa. Następnie ser zetrzeć na tarce po czym dodać posiekaną…

Cukinia z jajecznym farszem

Składniki: 2 cukinie 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu natka pietruszki Sposób wykonania: Cukinię zalać osoloną woda i gotować około 5 minut. Po tym czasie je odsączyć i przekroić na pół i delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie jajka obrać i z dodatkiem majonezu rozetrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i połączyć z posiekaną…