Składniki: 10 dużych pieczarek ½ kg mięsa mielonego sól pieprz ząbek czosnku jajko bułka tarta olej Sposób wykonania: Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Naste pnie z pieczarek odciąć nóżki i kapelusze wypełnić mięsnym farszem. Posypać je Vegetą po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju…
Tag: farsz
Pieczarki
Pieczarki nadziewane kaszą jęczmienną i mięsem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 kapeluszy pieczarek 1/5 szklanki kaszy jęczmiennej 60 dkg mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 2 cebule 1 papryka czerwona 20 dkg żółtego sera gouda 1 koncentrat pomidorowy natka pietruszki oliwa, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do osolonego wrzątku dodajemy kaszę, zmniejszamy ogień i na małym ogniu gotujemy jeszcze około 30 minut. Odstawiamy do…
Ziemniaki
Ziemniaki z twarożkiem i orzechami
by Bożena Ejsmont • • 0 Comments
Składniki: 8 ziemniaków 50 dag twarogu 4 łyżki śmietany 10 dag orzechów włoskich 1 ogórek natka pietruszki sól ziołowa pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki wydrążyć miąższ . Następnie do twarogu dodać śmietanę, posiekane orzechy oraz posiekanego ogórka. Całość wymieszać…
Grill
Chlebek faszerowany z grilla
by Natalia Nazaruk • • 0 Comments
Składniki: 1 chleb Farsz: ½ kostki masła ½ pęczka natki pietruszki 3 łyżeczki ziół prowansalskich 250 g sera żółtego 1 serek topiony sól pieprz Sposób wykonania: Podane składniki na farsz zmiksować ze sobą na jednolitą masę. Następnie chleb pokroić na kromki ale tak aby nie przekroić skórki pod spodem. W powstałe szczeliny nałożyć farsz. Całość…