Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: farsz

Paszteciki francuskie z serem

Składniki: op. mrożonego ciast francuskiego kostka twarogu jajko tymianek oregano sól pieprz łyżka maska kminek nasiona czernuszki tłuszcz Sposób wykonania: Do twarogu dodać jajko, masło oraz zioła. Całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na których rozłożyć serowy farsz. Zlepić na koperty. Posmarować wierzch roztrzepanym białkiem…

Faszerowane bułeczki

Składniki: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego 40 dag karkówki 30 dag pieczarek cebula 15 dag startego żółtego sera kukurydza z puszki sól pieprz 1 żółtko Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a karkówkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie razem udusić do miękkości , wówczas dodać kukurydze oraz starty ser.  Wymieszać i jeszcze chwile…

Farsz z karkówki

Składniki: 1 kg karkówki 3 cebuli sól pieprz czerstwa bułka Sposób wykonania: Karkówkę pokroić na małe kawałki a cebulę w talarki i razem obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do miękkości. Wówczas całość zemleć w maszynce razem z namoczoną bułką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz z bryndzy

Składniki: 40 dag bryndzy łyżka masła 2 jajka 20 dag kaszy manny 50 ml wody 2/3 szkl. mleka sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Następnie kasze wymieszać z odrobiną wody po czym przełożyć ją do wrzącego mleka. Dodać jeszcze masło oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu. Po kilku minutach zdjąć z…

Kalarepka z mięsnym farszem

Składniki: 4 kalarepy 25 dag mielonego mięsa 2 jajka cebula sól pieprz 4 łyżki ugotowanego ryżu łyżeczka tartej bułki łyżeczka margaryny ½ szkl. śmietany łyżeczka mąki Sposób wykonania: Obrane kalarepy zalać wodą i gotować koło 15 minut. Po tym czasie je odcedzić, odciąć czubki i wydrążyć delikatnie miąższ, który posiekać i dodać do mielonego mięsa.…