
Składniki:
- 1 kg dyni
- 300 g marchewki
- 300 g białej części pora
- 3 łodygi selera
- 2 ząbki czosnku
- 1 l gorącego rosołu wołowego
- 120 ml śmietanki
- sól
- pieprz
- 8 łyżek startego parmezanu
- grzanki

Składniki: 600g dyni 6 dużych cukinii 8 łyżek startego parmezanu 8 krakersów amaretti sól pieprz 50 g masła Sposób wykonania: Obraną dynię pokroić w kostkę i zalać dużą ilością osolonej wody, gotować ok. 20 minut. W między czasie cukinie przekroić na połówki i wydrążyć miąższ, który razem z dynią zmiksować i doprawić do smaku solą…
Składniki: 3 szkl. pokrojonej w kostkę dyni 3 łyżki oliwy z oliwek 6 liści szałwii 2 łyżki octu z sherry 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli sól pieprz Sposób wykonania: Dynię skropić oliwą oraz oprószyć solą, pieprzem i szałwią. Następnie rozłożyć ją na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 20 minut.…
Składniki: 1 szkl. mąki 2 szkl. startej dyni 2 jajka łyżka śmietany odrobina proszku do pieczenia sól tłuszcz Sposób wykonania: Do dyni wbić jajka, dokładnie wymieszać, wówczas dodać mąkę wymieszaną z odrobiną proszku do pieczenia i solą. Całość dokładnie wymieszać i połączyć ze śmietaną. Z powstałej masy formować racuszki, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed…
Składniki: słonina, podgardle, boczek ( w tych samych ilościach) majeranek pestki dyni słonecznik czosnek Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, którą wytopić na rozgrzanej patelni, po czym wrzucić rozgnieciony czosnek oraz posiekane pestki i majeranek. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z razowym chlebem. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kamila M