Składniki: 1 kg mięsa bez kości pokrojonego w grubą kostkę ½ szklanki posiekanej cebuli 3 posiekane ząbki czosnku 4 obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory 2 puszki białej fasoli konserwowanej 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka brązowego cukru ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy do smaku sól czosnkowa, pieprz 3 łyżki smalcu lub oleju…
Tag: duszone
Listy
Pieczarki duszone w winie
by Natalia Kuś • • 0 Comments
Składniki: 1 kg małych, oczyszczonych pieczarek 6 łyżek oliwy 3 łyżki masła 1 łyżka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku 2 łyżki soku z cytryny ½ szklanki białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, partiami dodawać pieczarki tak żeby się szybko rumieniły, a nie dusiły we…
Listy
Świeże szparagi pieczone w folii
by Katarzyna Przybyło • • 0 Comments
Listy
Szparagi z krewetkami
by Mateusz Kania • • 0 Comments
Składniki: 75 dkg szparagów 50 dkg oczyszczonych odwłoków średnich krewetek 1,5 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta białego pieprzu 1 łyżka oleju 2 łyżeczki tartego imbiru 2 drobno posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe części , pokroić na mniejsze odcinki. W miseczce wymieszać bulion drobiowy, sos…
Listy
Rzodkiewka duszona w śmietanie
by Weronika Madeja • • 0 Comments
Składniki: 16 dorodnych rzodkiewek 1,5 szklanki wrzącej wody 1 łyżka soku z cytryny ¾ łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Rzodkiewki dokładnie wyszorować pod wrzącą wodą, obciąć końcówki, pokroić w plastry. Pokrojoną rzodkiewkę zalać wrzącą wodą z dodatkiem soku z cytryny i soli. Gotować pod przykryciem 10 minut.…

