Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Wątróbka wieprzowa panierowana

Składniki: 1 kg wątróbki wieprzowej 10 dkg mąki 2 jajka 10 dkg bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oczyścić z błon, pokroić wzdłuż na porcje, oprószyć  pieprzem. W talerzu wysypać mąkę,  w drugim bułkę tartą i w następnym rozmącić jajka,  doprawić do smaku solą i pieprzem.…

Kurczak duszony w kapuście Dagmary

Składniki: 50 dkg kiszonej kapusty 60 dkg udek z kurczaka 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 kostka rosołowa 2 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu…

Kurczak z chińską mrożonką i ananasem

Składniki: 2 filety z kurczaka mrożonka chińska ½ puszki plastrów z ananasa 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki keczupu 1 duża  cebula olej 3 torebki błyskawicznego ryżu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z kurczaka umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Posmarować sosem sojowym i keczupem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić na …

Piersi kurze z rozmarynem

Składniki: 2 piersi kurczaka 100 ml białego octu winnego 2 gałązki rozmarynu 2 łyżki orzeszków piniowych 4 łyżki rodzynek 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Filety natrzeć oliwą wymieszaną z rozmarynem, solą oraz pieprzem. Odstawić na 30 minut. W między czasie rodzynki zalać octem winnym i lekko podgrzać, odstawić…