Składniki: tuszka kurczaka/ około 1 ½ kg/ 30 dkg śliwek 2 duże jabłka 1 duża cebula szklanka bulionu majeranek sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób wykonania: Kurczaka umyć, osuszyć. Dokładnie usunąć tłuszcz. Tuszkę pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać olej, zrumienić kawałki kurczaka. Dodać…
Tag: drobiowe
Listy
Kaczka w wiśniówce
by Aleksandra • • 0 Comments
Listy
Pierś z indyka przekładana jabłkami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z indyka 10 dkg wędzonego boczku 3 jabłka majeranek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób wykonania: Pierś z indyka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, posmarować olejem i wstawić na noc do lodówki. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Górę mięsa obłożyć plastrami…
Listy
Piersi z kurczaka marynowane w musztardzie Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 łyżek musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku 8 dkg masła Sposób wykonania: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, wstawić do lodówki na 3 godziny. Na patelni roztopić połowę masła, obsmażyć mięso, przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać stopionym masłem. Zapiekać w nagrzanym…