Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Pierś z kurczaka z krewetkami

Składniki: 2 całe piersi z kurczaka 15 dkg krewetek/mrożone/ 1 cytryna sól, biały pieprz do smaku 1 łyżka masła olej 4 gałązki natki pietruszki Sposób wykonania: Piersi z kurczaka  umyć, osuszyć, obciąć kości, lekko rozbić  tłuczkiem, na jednakową grubość, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć  kurczaka na złoty kolor. Mrożone krewetki zblanszować. Na patelni ułożyć  krewetki,…

Białe medaliony z piersi indyka

Składniki: 80 dkg piersi indyka sól, pieprz do smaku Marynata: 5 łyżek oleju 1 ½ łyżki sosu sojowego łyżeczka papryki łyżeczka imbiru Sposób wykonania: Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry , z każdego wykroić po 2 medaliony. Każdy zbić lekko tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Marynatą posmarować mięso, owinąć w folię…