Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Piersi z kurczaka pod ciastem francuskim Iwony

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka ½ kg jabłek pokrojonych na ćwiartki 3 łyżki masła 4 łyżki oleju 1 duża posiekana cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 łyżka tymianku 1 łyżka rozmarynu ½ szklanki bulionu warzywnego 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła do wysmarowania naczynia żaroodpornego Sposób wykonania: Piersi z kurczaka…

Kurczak ze śliwkami

Składniki: 8 wytrybowanych udek z kurczaka 4 śliwki węgierki pokrojone na ćwiartki 2 łyżki klarowanego masła ¾ szklanki bulionu 1 duża, pokrojona w grubą kostkę cebula 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka ulubionych ziół szczypta mielonego ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Podzielone na porcje mięso przyprawić solą i pieprzem,…

Zasmażana zupa z mięsem kurczaka

Składniki: 1 kurczak o wadze około 1 kg 2 marchewki, obrane pokrojone w plastry 2 łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę 1 pietruszka pokrojona w plastry1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 posiekanych ząbków czosnku 4 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz, kostki rosołowe do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wodą pokrojonego…

Kurczak duszony z czereśniami, pomarańczą i migdałami

Składniki: 1 duży kurczak 3 łyżki oleju sól, pieprz ½ mąki pszennej 25 dkg wytrybowanych, pokrojonych na połówki czereśni 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej ¼ szklanki wody 1 obrana pomarańcza, podzielona na segmenty i pokrojona w plastry ½ szklanki słodkich migdałów bez skórki Sposób przyrządzenia: Kurczaka podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem,…