Składniki: 60 dag filetów z dorsza 25 dag pomidorów 4 łyżki oliwy 3 cebule 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól strąk czerwonej papryki Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie pomidory obrać i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.…
Tag: dorsz
Dorsz
Dorsz z warzywami po francusku
by Kaja Pluta • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z dorsza 2 łyżki soku z cytryny 8 pomidorów 60 dag szalotek 2 pęczki natki pietruszki 4 łyżki masła 2 łyżeczki suszonego czosnku płatkach 200 ml białego wytrawnego wina 20 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Filety przekroić wzdłuż na pół po czym skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz…
Dorsz
Dorsz smażony w piwnym cieście
by Weronika Barańska • • 0 Comments
Ryby
Fish burger Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje filetów z dorsza (po około 15 dkg) 3 łyżki dobrej musztardy 1 łyżka oleju ½ szklanki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 1 łyżeczka papryki (może być ostra) 1 łyżeczka pieprzu (jeżeli użyjemy papryki słodkiej) 1,5 łyżeczki soli 4 bułki hamburgerowe 4 listki zielnej sałaty pomidor,…
Ryby
Kotlety z masy rybnej
by albertos • • 0 Comments
Składniki: wypatroszony dorsz 80 dag bułka pszenna 4 dag mleko 7,5 dag jajka 1 sztuka cebula 1 sztuka masło 2 dag sól 1 dag pieprz 2 szczypty Sposób przyrządzenia: Bułkę należy namoczyć w mleku, cebulkę zaś zeszklić. Ryby wypatroszyć, oskrobać i wymoczyć, a następnie osuszyć. Oddzielić skórę, kręgosłup i ości. Rybę zmielić z namoczoną bułką…