Składniki: 1 kg lina 5 dkg grzybów 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany ½ pęczka natki pietruszki 2 litry wody Sposób przyrządzenia: Lina sprawić, umyć, osączyć, wykroić filety, wyjąć ości, mięso pokroić w kostkę. Umyte grzyby pokroić w paseczki, obraną cebule pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, połączyć …
Tag: dietetyczne
Listy
Kuleczki rybne ze szczyptą kurkumy
by Klaudia Wieczorek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 2 kromki chleba bez skórki łyżka posiekanej natki pietruszki 1 duża cebula jajko 5 łyżek mąki kukurydzianej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i zmiksować, wymieszać z drobno pokruszonym chlebem, cebulę obrać i drobniutko posiekać. Składniki wymieszać , dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku…
Listy
Rybne kostki na ostro tymiankiem pachnące
by Danuta Oleksy • • 0 Comments
Składniki: 4 kostki rybne 2-3 łyżki musztardy 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju sól, majeranek, tymianek 4 łyżki majonezu łyżeczka curry cytryna 2 pomidory jajko Sposób przyrządzenia: Kostki rybne rozmrozić. Rozmącić jajko, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić solą, majerankiem, tymiankiem do smaku. Posmarować olejem małą blaszkę, ułożyć kostki rybne posmarować wierzch…
Listy
Ryż gotowany na mleku z owocami i bitą śmietaną
by Renata • • 0 Comments
Listy
Ryż z pomarańczami
by Iza • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ryżu 20 dkg masła 2 pomarańcze ½ szklanki rodzynek 3 dkg cukru ½ szklanki migdałów ½ łyżeczki przyprawy curry Sposób przyrządzenia: Obrać cienko skórkę z pomarańczy i obgotować 2 minuty we wrzącej wodzie. Ostudzić i pokroić w cienkie paseczki. Jedną obraną pomarańczę pokroić w kosteczkę. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić umyty ryż…