Składniki: 1 kg paluszków krabowych 1/3 szklanki majonezu 1 łyżka dobrej musztardy 3 jajka 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1/3 szklanki bułki tartej mąka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 1 łyżeczka startej skórki cytryny pieprz kajeński, sól, pieprz czarny wg smaku 2 łyżeczki tartego chrzanu olej Sposób…
Tag: dieta
Cielęcina
Kotlet cielęcy w sosie z kaparów
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg pieczeni cielęcej 2 łyżki mąki ½ łyżeczki soli 1/8 łyżeczki mielonej papryki 1/8 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek Sos z kaparów: ½ szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka odsączonych z zalewy kaparów 1 łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Przygotować sos kaparowy. W rondelku rozgrzać wino…
Owoce morza
Krabon w sosie maślanym
by Daga • • 3 komentarze
Nalewki
Nalewka piołunowa
by birbant • • 0 Comments
Składniki: ½ litra wódki czystej 2 łyżeczki suszonego piołunu 2 łyżeczki pestek biedrzyńca ½ łyżeczki owoców kopru włoskiego ½ łyżeczki rozkruszonych ziaren kolendry 2 łyżeczki korzenia anżeliki Sposób przyrządzenia: Pokruszone ziele piołunu zalewamy wódką i odstawiamy na 48 godzin. Po tym czasie nalew należy przefiltrować. Dodać pozostałe składniki i odstawić na 1 miesiąc. Przefiltrować, rozlać…
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka z zieloną fasolką
by Iza • • 0 Comments
Składniki: 3 udka z kurczaka 25 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki masła 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić na maśle. Umyte i osuszone udka kurczaka ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy zmiękną dodać fasolkę i cebulę wraz z masłem na którym się smażyła.…