Składniki: 50 dkg dobrej wędzonej kiełbasy pokrojonej w grube plastry 5 ziemniaków obranych i pokrojonych w plastry 2 cebule pokrojone w pół plastry 2 marchewki pokrojone w plasterki 1,5 l bulionu mięsnego 2 szklanki dobrej kiszonej kapusty 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: W dużym rondlu doprowadzić do wrzenia wywar mięsny, dodać kiełbasę, cebulę, marchewkę,…
Tag: dieta
Półmięsne
Kotlet wieprzowy w kapuście
by Roman • • 1 Comment
Składniki: 4 grube kotlety ze schabu, z kostką lub bez 50 dkg kiszonej kapusty 2 ząbki czosnku drobno posiekane ½ szklanki bulionu mięsnego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 cebula pokrojona w pół plasterki 1 łyżeczka brązowego cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotlety lekko rozbić, przyprawić solą, pieprzem i natrzeć czosnkiem, odstawić na…
Nie posortowane
Kotlet wieprzowy w kapuście
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 4 grube kotlety ze schabu, z kostką lub bez 50 dkg kiszonej kapusty 2 ząbki czosnku drobno posiekane ½ szklanki bulionu mięsnego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 cebula pokrojona w pół plasterki 1 łyżeczka brązowego cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotlety lekko rozbić, przyprawić solą, pieprzem i natrzeć czosnkiem, odstawić na…
Półmięsne
Wykwintny bigos alzacki
by Roman • • 0 Comments
Składniki:
-
- 2 kg kiszonej kapusty dobrze wypłukanej i odciśniętej
- 25 dkg szynki pokrojonej w kostkę
- 50 dkg polędwiczek wieprzowych pokrojonych w kostkę
- 50 dkg kiełbasy wędzona pokrojonej w plastry
- 50 dkg białej kiełbasy pokrojonej w plastry
- 3 szklanki białego wina półwytrawnego
- 4 szklanki bulionu drobiowego
- 25 dkg chudego boczku pokrojonego w kostkę
- 2 cebule, obrane i pokrojone grubo
- 3 marchewki pokrojone w plasterki
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- 2 kwaśne jabłka, obrane, grubo pokrojone
- 2 liście laurowe
- 10 całych ziaren pieprzu
- 10 jagód jałowca
- 4 goździki
- sól, pieprz