Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z paluszków krabowych

Składniki:


  • 1 kg paluszków krabowych
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • 3 jajka
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • mąka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka startej skórki cytryny
  • pieprz kajeński, sól, pieprz czarny wg smaku
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • olej


Sposób przyrządzenia:
Paluszki krabowe dokładnie, drobno posiekać ostrym nożem. W misce wymieszać wszystkie składniki, z wyjątkiem chrzanu i majonezu, dodając taką ilość mąki aby uzyskane ciasto miało konsystencje pozwalającą na formowanie ciasteczek. Smażyć w głębokim oleju do momentu uzyskania pięknego złotego koloru. Przed podaniem obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące z dodatkiem chrzanu i majonezu lub salsy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *