Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krabon w sosie maślanym

 

Składniki:

    • 50 dkg nóg krabona
    • ¼ szklanki rozpuszczonego masła
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżki utartej na tarce cebuli
    • 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
    • ¼ łyżki drobno posiekanego estragonu
    • ostra papryka do smaku

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone nogi krabona pociąć na kawałki o długości 6 do 7 cm.  Używając cienkiego widelczyka  lub szczypiec ostrożnie wyjąc znajdujące się we wnętrzu kawałki mięsa. Pozostałe składniki potrawy dokładnie wymieszać, zalać nimi w misce mięso krabona i odstawić na 15 minut. Piekarnik mocno nagrzać do temperatury 180 stopni C. Na blaszce do pieczenia ułożyć mięso krabona i piec przez około 4 minuty. Podawać na gorąco polane pozostałą zalewą.

3 comments for “Krabon w sosie maślanym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *