Składniki:
-
- 50 dkg nóg krabona
- ¼ szklanki rozpuszczonego masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki utartej na tarce cebuli
- 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
- ¼ łyżki drobno posiekanego estragonu
- ostra papryka do smaku
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone nogi krabona pociąć na kawałki o długości 6 do 7 cm. Używając cienkiego widelczyka lub szczypiec ostrożnie wyjąc znajdujące się we wnętrzu kawałki mięsa. Pozostałe składniki potrawy dokładnie wymieszać, zalać nimi w misce mięso krabona i odstawić na 15 minut. Piekarnik mocno nagrzać do temperatury 180 stopni C. Na blaszce do pieczenia ułożyć mięso krabona i piec przez około 4 minuty. Podawać na gorąco polane pozostałą zalewą.
3 comments for “Krabon w sosie maślanym”