Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie

Żeberka panierowane w płatkach kukurydzianych

Składniki: 2 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna /opakowanie/ 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól, pieprz do smaku 4 jajka mąka płatki kukurydziane ½ kostki smalcu olej Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, przyprawy i zagotować. Dodać żeberka i gotować…

Żeberka w boczku z suszonymi śliwkami i morelami

Składniki: 2 kg żeberek 20 plastrów wędzonego boczku 10 suszonych śliwek 10 suszonych moreli 20 dkg mąki 2 cebule olej Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na porcje z 1 kostką, natrzeć przyprawą do żeberek, obtoczyć w mące i smażyć na oleju na złocisty kolor. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, podlać odrobiną…