Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pijane żeberka

 

Składniki:

 

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 ½ szklanki jasnego mocnego piwa
  • 4 cebule
  • oliwa
  • ½ słodkiej mielonej papryki
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje z jedną kostką. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć żeberka na złocisty kolor. Obrać cebulę i pokroić w drobniutką kostkę, dodać do mięsa, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, dolać piwo. Dusić na małym ogniu około godziny. Podawać z ziemniakami pure i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *