Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miodowo-pikantne żeberka

 

Składniki:

 

  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • 1 pikantny keczup/ około 40 dkg/
  • ½ szklanki płynnego miodu
  • przyprawa typu Vegeta
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 6 ząbków czosnku

Sposób wykonania:
Żeberka umyć,osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w porcje z jedną kostką, oprószyć,solą pieprzem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, przełożyć do brytfanki. Płynny miód wymieszać z keczupem, polać żeberka, wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni C i piec około godziny, raz po raz polewać wytworzonym podczas pieczenia sosem. Podawać z frytkami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *