Składniki • 3 średnie podwójne piersi z kurczaka • 3 łyżki mąki • 3 łyżki majonezu • 3 żółtka • 1 łyżka przyprawy typu Kucharek • dobra garść zielonej pietruszki • pieprz • szczypta soli Sposób wykonania: Piersi pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze wszystkimi składnikami i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Przed smażeniem…
Tag: danie z drobiu
Indyk
Indyk z serem i truskawkami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki; 50 dag. mięsa z piersi indyka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Przygotowanie; Mięso pokroić na 4 płaty i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami…
Drób
Kotlet De volaille Leszka
by Leszek Kosmalski • • 0 Comments
Składniki: piersi z kurczaka kilka plasterków boczku wędzonego (surowy lub parzony) żółty ser masło sałata lodowa sól, pieprz, majeranek kilka listków świeżej mięty (mogą być suszone, namoczone wcześniej w wodzie i przed smażeniem wyciśnięte) olej Sposób przyrządzenia: Piersi kurczaka dzień wcześniej przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Odstawić do lodówki. Wyjęte z lodówki piersi rozbić, na każdy…
Kurczak
Kurczak po królewsku Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: • 1,5 kg. kurczaka • 2 wątróbki drobiowe • 1/2 kg. mielonego z indyka • 1/2 papryki czerwonej • 10 dag. suszonych śliwek • 2 jajka • 2 łyżki bułki tartej • 5 ząbków czosnku • przyprawa do kurczaka Prymat • pieprz • sól • papryka w proszku Prymat • majeranek • 2 łyżki…
Drób
Udka smażone na głębokim tłuszczu
by Ela • • 0 Comments
Składniki: 6 udek kurczaka 2 jajka 4 suche bułeczki ½ zkl. mąki 1 l tłuszczu pęczek natki plasterki cytryny Sposób wykonania: Udka kurczaka obtoczyć w mące potem zanurzyć w roztrzepanych jajkach a potem w obtoczyć w bułeczkach startych na tarce. Smażyć na głębokim tłuszczu około 12-15 minut. Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.…