Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z drobiu

Gęś klasycznie

Dziadek mawiał, że gąska ma 4,5 kg poniżej same kości… powyżej sam tłuszcz… kupujmy gęsi w przedziale 4,5-5,0 kg !!! Przepis: 1.dzielimy na 4 części 2.grzbiecik i podroby sobie darujemy i robimy na nich krupnik polski-przepis zupy 3.natrzeć solą, pieprzem, majerankiem-obficie 4.lodówka – min. 4 godz. 5.ułożyć w gęsiarce ale jeszcze lepiej wychłodzić w tzw.…

Piersi Kurczaka

Idealne na szybką przekąskę , tak naprawdę można robić na 1000 sposobów w zależności od okazji i chęci. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 jajka bułka tarta przyprawy Sposób przyrządzenia: Pierś kroimy na małe części maczamy w jajku i bułce , smażymy Można również na noc pozostawić je w miodzie i jajku , a potem…

Faszerowany filet z indyka

Cykl – przepisy mistrzów Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia: Filety…

Pierś indycza z boczkiem

Składniki: • 1 kg piersi indyczej • 75 dag brokułów • 50 dag pieczarek • 2 średnie cebule • 5 dag wędzonego boczku w cienkich plasterkach • 1,5 szklanki rosołu (instant) • 4 – 5 łyżek śmietany kremówki • 3 łyżki masła lub margaryny • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej • 1/2 pęczka natki pietruszki •…