Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dania

Sałatka jajeczna Krysi

Składniki: 6 ugotowanych na twardo, rozdrobnionych jaj ½ szklanki majonezu 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1/3 szklanki jogurtu lub śmietany 1 łyżka obranej, drobno pokrojonej papryki ¼ łyżeczki soli 2 łyżki posiekanego szczypioru lub szczypiorku ¼ łyżeczki musztardy Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać jajka, 1 łyżkę szczypioru, paprykę, posolić. Majonez, jogurt, czosnek i musztardę zmiksować…

Sandwicz z sardynkami konserwowymi

Składniki: 6 kromek białego chleba tostowego 1 puszka sardynek w oleju 6 oliwek konserwowanych 3 liście sałaty sok z cytryny pieprz masło majonez Sposób przyrządzenia: Kromki chleba tostowego ułożyć równo jedna na drugiej, za pomocą ostrego noża odkroić z nich skórki, każdą kromkę posmarować masłem. Sardynki odsączyć z oleju, drobno posiekać nożem, skropić sokiem z…

Sandwicz z rybą w oleju

Składniki: 6 kromek chleba z dodatkiem ziaren 1 puszka filetów śledziowych w oleju 3 plastry żółtego sera 1 zielony ogórek masło posiekana zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe ostrożnie wyjąć z puszki, obsączyć dokładnie z oleju. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w skośne plastry. Każdą kromkę chleba  posmarować masłem, ułożyć na nich plastry sera,…

Faszerowana bagietka

Składniki: 1 bagietka lub bułka weck Farsz: 1 szklanka majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 zielony ogórek 1 papryka marynowana zielona cebulka, posiekany koperek lub szczypiorek do wyboru Sposób przyrządzenia: Obciąć końce bagietki. Pomagając sobie ostrym, długim nożem usunąć z niej część miąższu. Tuńczyka obsączyć z zalewy, rozdrobnić. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne,…