Składniki:
- 50 dkg filet z łososia ze skórą
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i biały pieprz
Składniki: 1 kg sandacza (szczupaka, okonia, pstrąga, łososia) 1 cebula liść laurowy ziele angielskie Sos: ½ szklanki bulionu rybnego 1 łyżka mąki ½ cebuli ½ marynowanego ogórka 2 łyżki masła 3 łyżki ugotowanych pokrojonych grzybów 1 łyżka posiekanego korzenia pietruszki 1 łyżka soku cytrynowego sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, sprawić, ponownie wypłukać, pokroić…
Składniki: 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 20dkg kiełbasy mielonki majonez Sposób przyrządzenia: Brokułę podzielić na małe różyczki wstawić do osolonej wody ,gotować trzy minuty .Dobrze odcedzić i wystudzić. Mielonkę pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i brokułę .Wszystko wymieszać z majonezem – 2 łyżki. Polecam jest naprawdę smaczna!!!!
Składniki: ½ kg mielonego mięsa 1 kg bakłażanów 1 szklanka rozpuszczonego masła 1 pokrojona w kostkę cebula 1 szklanka soku pomidorowego 30 dkg drobno pokruszonego sera Feta ½ litra sosu beszamel 4 szklanki mleka ½ szklanki żółtego tartego sera posiekana natka pietruszki mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Sposób przyrządzania: Pół szklanki masła rozgrzać na patelni,…
Składniki: ½ kg filetów z pangi olej do głębokiego smażenia: ½ szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W dużej głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić sola i pieprzem. Każdy kawałek zanurzyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć około 5…