Składniki: 5-6 łyżek startego chrzanu łyżka soku z cytryny 5 łyżek dżemu borówkowego 2-3 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól łyżka miodu Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Przed podaniem mocno schłodzić. Idealny do mięs, jajek i wędlin.
Tag: czerwone wino
Galaretki
Galaretka z czerwonym winem
by Urszula Kopczyńska • • 0 Comments
Składniki: 1 1/3 szkl. cukru 1 cytryna łyżka żelatyny 1 szkl. słodkiego czarownego wina cynamon 3-6 goździków Sposób wykonania: Cukier i skórkę z cytryny zalać 3 ½ szkl. wody i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać rozpuszczoną w małej ilości żelatynę. Całość wymieszać i wlać jeszcze wino oraz sok z cytryny. Przecedzić i doprawić do smaku…
Kisiel
Kisiel z czerwonego wina
by Beata T • • 0 Comments
Składniki; 1 ¾ szkl. wina 6 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 g kwasku cytrynowego 2 szkl. wody skórka z cytryny Sposób wykonania:Wino wymieszać z gorącą wodą po czym dodać cukier, kwasek cytrynowy oraz skórkę z cytryny.Doprowadzić do wrzenia po czym przecedzić i ponownie zagotować.Następnie dodać mąkę wymieszaną odrobiną wody i ponownie zagotować.Przelać do…
Marynaty
Marynata do mięsa, drobiu i ryb
by Ewelina Szymczyk • • 0 Comments
Wołowina
Łopatka wołowa z warzywami
by Kamila Rybak • • 0 Comments
Składniki: 50 dag marchwi 3 cebule 3 ząbki czosnku 10 dag wędzonego boczku 2 łyżki oliwy 80 dag łopatki wołowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ l czerwonego wina 125 ml bulionu 20 ml koniaku 1 gałązka rozmarynu 2 listki laurowe sól pieprz 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 11 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Boczek…
-300x174.jpg)
.jpg)