Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona kapusta

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Składniki: ½ główki białej kapusty ćwierć główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek cebula mały słoi majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym oprószyć ją solą i odstawić na 2 godziny. W między czasie czerwoną kapustę również poszatkować, osolić i odstawić. Następnie obie kapusty odcisnąć z soku i połączyć ze sobą.…

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynek 2 łyżki oliwy sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją wrzątkiem i zagotować, wówczas ją odsączyć i przelać zimną wodą. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce i dodać do kapusty. Dodać jeszcze rodzynki oraz olej…

Sałatka z ziemniaków i czerwonej kapusty

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 6-8 łyżek oleju 4-6 łyżek octu 3% 5-6 ziemniaków natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym sparzyć wrzątkiem, odcedzić i oprószyć solą. Następnie skropić olejem i octem i lekko przemieszać. W między czasie ugotować ziemianki, wówczas je obrać i pokroić w kostkę. Doprawić do smaku solą i…

Sałatka z czerwonej kapusty z pokrzywą

Składniki: 1 główka kapusty 2 cebule 10 łyżek posiekanej pokrzywy 6 łyżek oleju sól cukier Sposób wykonania: Cebulę oraz pokrzywy posiekać a kapustę poszatkować. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Przed podaniem skropić olejem. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Kama