Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka tuńczyka
- ½ czerwonej papryki
- pomidor
- ½ cebuli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- czarne oliwki
- sól
- pieprz
Składniki: 30 dag. ugotowanych małży 1/2 szklanki fasoli czerwonej 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 3 ziemniaki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 litra wywaru z mięsa sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Fasolę zamoczyć na kilka godzin w wodzie i ugotować. Marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnić i podsmażyć na oliwie.…
Składniki: opakowanie tortilli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1/2kg mięsa mielonego z szynki lub łopatki 1/2 kg liści szpinaku świeżego lub mrożonego cebula czosnek 1/2kg sera żółtego oliwa i masło do smażenia słodka papryka chilli gałka muszkatołowa pieprz biały 50g kukurydzy ew. keczup lub sos pomidorowy, Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy dwa sosy. Pierwszy…
Składniki: 1/2 kg. cienkiej kiełbasy 8 cebul koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 litra bulionu z kostki sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać pokrojone cebulę i chwilę dusić. Do kiełbasy włożyć pokrojone w kostkę ananasy z sokiem. Dodać odcedzoną czerwoną…