Składniki: 1 szklanka średniej czerwonej fasoli 2 papryki 1 cebula 4 łyżki oleju 2 pomidory 1 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Cebulę…
Tag: czerwona fasola
Zupa fasolowa
Zupa fasolowa z papryką i kapustą
by Natalia Niedziółka • • 0 Comments
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli
by albertos • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska 1/2 główki czerwona fasola 1 puszka jogurt naturalny 2 łyżki majonez 2 łyżki pieprz sól Sposób przyrządzenia: Fasolę należy wyjąć z puszki i odsączyć na sitku. Kapustę należy umyć, osuszyć i pokroić w paseczki, następnie wrzucić do salaterki. Do kapusty należy dodać fasolę, przyprawić solą i wymieszać dokładnie. Czosnek należy obrać i…
Sałatki
Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem
by albertos • • 0 Comments
Składniki: czerwona fasolka 1 puszka ogórek 1 szt ogórki konserwowe 5 sztuk cebula 2 sztuki żółty ser 40 dag sól pieprz Sposób przyrządzenia: Czerwoną fasolkę należy wyjąć z puszki na sitko i przepłukać pod chłodną, bieżącą wodą do momentu pozbycia się marynaty. Ogórki konserwowe, ogórek zielony i ser należy pokroić w dość grubą kostkę, zaś…