Składniki: 250 g czarnych oliwek 3 ząbki czosnku 4 filety anchois 3 łyżki kaparów 4 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Czosnek, kapary, oliwki oraz anchois pokroić na mniejsze kawałki po czym razem je zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: czarne oliwki
Indyk
Indyk z oliwkami
by albertos • • 0 Comments
Sojowe
Tofu sojowe z pomidorkami koktajlowymi
by Albina Jawicz • • 0 Comments
Składniki: 15 pomidorków koktajlowych 2 ogórki opakowanie tofu sałatkowego (sojowego Orico) opakowanie oliwek czarnych 1 cebulka czerwona bazylia do dekoracji Wykonanie: Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Listki bazylii, poskubać na kawałki, Tofu sałatkowe Orico pokroić na drobna kostkę. Delikatnie wymieszać Przepis nadesłany…
Baranina
Jagnięcina w czarnych oliwkach
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jagnięciny 4 łyżki oliwy 200 g czarnych oliwek 300 ml wytrawnego czerwonego wina sól pieprz Sposób wykonania: Jagnięcinę pokroić w kostkę, którą skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Przełożyć jagnięcinę do brytfanny, polać ½ wina i posypać posiekanymi oliwkami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godziny.…