Składniki:
- 20 dkg kości cielęcych
- 1 marchewkę
- 1 pietruszkę
- kawałek selera
- kawałek pora
- 2 litry wody
- 1 szklanka śmietany
- 3 dkg mąki
- 13 dkg ryżu
- 3 dkg masła
- sól, cytryna
Składniki: 1 łyżka stopionego masła 175 g zmielonych migdałów 55 g mąki 150 g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 200 g ricotty starta skórka i sok z 3 cytryn Sposób wykonania: Masło utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać żółtka i całość dokładnie ubić. Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, ricottę a…
Składniki: 1 cytryna 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru na puszystą masę, wówczas dodajmy sok oraz skórkę z cytryny a na koniec białka ubite na sztywną piane. Delikatnie połączyć i dodać żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach wody. Krem przelać do pucharków i wstawić do lodówki. Dekorujemy…