Składniki: filety rybne curry mielone ostra papryka mielona sól olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety rybne natrzeć olejem. Przyprawy wymieszać w miseczce i tą mieszankę „wetrzeć” w filety. Smażyć na mocno nagrzanym oleju 3 – 5 minut z każdej strony zależnie od grubości. Podawać z pieczywem lub innymi dodatkami i zieleniną.
Tag: curry
Sałatki
Sałatka z nutką curry
by Albina Jawicz • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka fasoli 20 dag żółtego sera 1 cebula 2 jajka 3 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta curry majonez sojowy Orico Wykonanie: Jajka należy ugotować na twardo, i pokroić je w kostkę. Ser i cebulę również kroimy w kostkę. Wszystko ze sobą łączymy i mieszamy. Dodajemy zioła, curry i majonez sojowy. Sałatkę odstawiamy na…
Jajka
Jajka z curry
by Marta K • • 0 Comments
Składniki: 60 g masła 1 cebula 1 jabłko 30 g mąki 1-2 łyżek curry 1 łyżeczka sproszkowanego kminku 600 ml wrzącego rosołu 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę, trzymać na ogniu 3-4 minuty. Następnie oprószyć…
Sojowe
Sojowe kulki
by Katarzyna Wronowska • • 0 Comments
Składniki: bułka 1/2 szt sól według uznania soja gotowana 250 g cebula 1,2 szt curry 1/2 łyżki jajka 2 szt pieprz czarny 1 według uznania olej 1 do smażenia Sposób przyrządzenia: Soję wymieszać z wcześniej namoczoną bułką, jajkami, podsmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Formować kulki, smażyć na głębokim oleju. Podawać z kiszoną kapustą.…
Małże
Mule z curry i kokosem
by Mika • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 biała cebula 2 łyżki curry 1 szkl. mleczka koksowego 1 szkl. wytrawnego białego wina ½ szkl. liści bazylii Sposób wykonania: Mulę wrzucić na garnka rozgrzanym olejem, po chwili dodać posiekaną cebulę oraz curry,. Trzymać na ogniu ok. 2 minut. Następnie wlać mleczko oraz wino. Pozostawić na ogniu pod przykryciem…